Onze Focus

Brainstormen en innoveren

Algemeen:

Brainstorm Boosters helpt organisaties met het bedenken en realiseren van nieuwe producten en diensten. Dit doen wij door ideegeneratie workshops én aan de hand van het proces van de bekende methodiek ‘Design Thinking’. Wij faciliteren brainstormsessies en workshops op het gebied van productontwikkeling- en klantgericht innoveren. Wij geven jouw business een boost met onze expertise op gebied van creatieve business innovatie. 

Frisse blik van buiten:

Met onze frisse blik van buiten de organisatie brengen wij doel- en resultaatgerichte vernieuwing tot stand. Dit doen wij altijd samen met jouw organisatie in co-creatie. Een proces van denken én doen, waarbij jouw business, de klant, de markt en het product centraal staan. Onze creatieve en energieke aanpak stimuleert deelnemers om “out of the box” de beste ideeën te bedenken en te realiseren.

Ervaringsdeskundig:

Door onze jarenlange ervaring met het faciliteren van brainstormsessies en het genereren van ideeën voor diverse profit en non profit organisaties, zijn wij inzetbaar bij uiteenlopende vraagstukken. 

Unieke aanpak op maat:

Op basis van de vraag, de behoefte en de doelstelling, stellen wij een op maat gesneden programma samen om het gewenste resultaat te behalen. Onze unieke en creatieve aanpak, waarbij bestaande tools en methodieken worden gecombineerd zorgen voor een positieve energie, waarbij mensen en de organisaties in beweging komen, ideeën worden bedacht, gevisualiseerd, uitgewerkt en gestelde doelen worden behaald. 

Innovatieproces op maat

De start, opzet en het verloop van een workshop:

Wij helpen graag bij het begeleiden van uw brainstormsessie of workshop. Wij denken mee over de opzet van de brainstormsessie, het te behalen doel en de tools en methodieken die wij hierbij kunnen inzetten om het gewenste resultaat te behalen. Wij zorgen ervoor dat de workshop naar wens verloopt en de gewenste resultaten worden behaald. Ontzorgen in het hele proces van begin tot eind.

Advies op maat:

Door te adviseren over de doelstelling en bijbehorende vraagstelling bij een brainstorm of workshop helpen wij om de basis goed scherp te krijgen. De tools en methodieken die gebruikt kunnen worden. Wij denken mee over de planning, de samenstelling van de groep, het aantal betrokken mensen en de locatie. Op basis van deze gegevens wordt een passend scenario in elkaar gezet en besproken.

Materialen:

Ook zorgen wij dat alle benodigde tools zoals flip-overs, stiften, post-its, etc aanwezig zijn en de overige randvoorwaarde zoals koffie, drinken en lunch verzorgt is. Hier hoeft dus niet meer aan gedacht te worden. Wel zo relaxed. 

Evaluatie:

Na afloop is er een korte evaluatie en kan er eventueel een visueel inhoudelijk document gemaakt worden met foto’s en tekeningen van het proces en het behaalde resultaat. Bij langere innovatieprojecten kunnen wij als innovatiepartner betrokken blijven. Voor meer informatie kijk eens bij Innovatiemanagement en coaching.