Faciliteren workshops

Workshop faciliteren

Creatief denken

Wij helpen graag bij het begeleiden of faciliteren van jouw creatieve denksessie, brainstorm of workshop. Vaak is er weinig tijd om het gehele team lang bij elkaar te krijgen. Speciaal hiervoor hebben wij korte en krachtige workshops ontwikkeld, Workshops van een halve dag of een dag. In deze werksessies worden bijzonder veel resultaten geboekt om binnen de organisatie mee aan de slag te kunnen. Dit kan met ons “boost-document” dat wij in woord en in beeld voor jullie kunnen vangen. Met foto’s, tekeningen en teksten samengevat in een document. Wel zo handig voor het creëren van draagvlag binnen de organisatie op alle niveaus.

Proces op maat

Wij denken natuurlijk altijd mee over de opzet van de workshop, het te behalen doel en de tools en methodieken die wij hierbij kunnen inzetten om het gewenste resultaat te behalen. Wij zorgen ervoor dat de werksessie naar wens verloopt en de gewenste resultaten worden behaald. Ontzorgen in het hele proces van begin tot eind. Als jullie na de workshop extra ondersteuning van ons wensen in het proces van idee naar eindresultaat, is dat ook mogelijk. Voor meer informatie kijk bij innovatiemanagement.

Vraag en doelstelling

Door te adviseren over de doelstelling en bijbehorende vraagstelling bij een brainstorm of workshop helpen wij om de basis goed scherp te krijgen. De tools en methodieken die gebruikt kunnen worden. Wij denken mee over de planning, de samenstelling van de groep, het aantal betrokken mensen en de locatie. Op basis van deze gegevens wordt een scenario in elkaar gezet en besproken.

Workshop benodigdheden en meer

Benodigdheden:

Ook kunnen wij ervoor zorgen dat alle benodigde tools zoals flip-overs, pennen, stiften, papier, post-its, etc aanwezig zijn en de overige randvoorwaarde zoals koffie, drinken en lunch verzorgt is. Hier hoeft dus niet meer aan gedacht te worden. Wel zo relaxed. 

Evaluatie:

Na afloop van de werksessie is er een korte evaluatie met het team en de opdrachtgever.

Visuele rapportage / praatdocument:

Er kan natuurlijk een visueel inhoudelijk document gemaakt worden met foto’s van het proces en het behaalde resultaat.  Ook kan een uitgebreider document met procestekeningen en/of tekeningen van belangrijke uitkomsten van de workshop erg doeltreffend. Dit blijkt vaak nuttig en soms zelfs noodzakelijk om intern te bespreken met het management en/of directie. Het draagt bij aan het creëren van draagvlak binnen de organisatie om te overtuigen en cruciale volgende stappen te kunnen zetten in het proces. Ook is het een mooi document dat gestuurd kan worden aan alle deelnemers van de workshop. Daarnaast is het een goede reminder die je er altijd weer bij kan pakken als het nodig is. Wij adviseren dus ook om dit document met foto’s en/of tekeningen te laten maken.