Sociale Innovatie

Sociale innovatie en ondernemen

Sociale innovatie en ondernemerschap gaan heel goed hand in hand. Het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en het is echt business geworden, waar innovatiekansen liggen. Het gaat hierbij om de ontwikkeling en realisatie van nieuwe ideeën die maatschappelijke waarde creëren. Het bevind zich tussen het tradionele bedrijfsleven en maatschappelijke en de non-profitsector. Het heeft een andere relevante waarde, die zich laat uitdrukken in menselijk geluk naast waarde uitgedrukt in geld. 

Gelukkig is de maatschappij aan het veranderen. Sociaal innoveren en ondernemen heeft de laatste 10 jaar een enorme opmars gemaakt en is een domein om serieus te nemen. Door de veranderende maatschappij liggen hier veel kansen voor de toekomst, misschien ook wel voor jou!

Sociale innovatie komt vaak voort uit maatschappelijke onvrede of een probleem. Het speelt in op maatschappelijke thema’s en kansen. 

Enkele succesvolle voorbeelden op gebied van sociaal ondernemen zijn o.a.:

Broodfonds

Dopper

Seepje

Sociale innovatie en sociaal ondernemen

Wij helpen graag mee aan een het verbeteren van de wereld door net even iets meer waarde toe te kunnen toevoegen en écht verschil te kunnen maken. Ons hart gaat dan net even wat sneller kloppen. 

Zo heeft Reinier in 2001 het sociale tassenlabel ON A MISSION opgericht, Tassen gemaakt van gerecycled vlaggendoek door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En ook bij innovatiebureau SUNIDEE en The Creative Tribe in Amsterdam heeft hij samen met diverse bedrijven, organisaties en zelfstandige innovators gewerkt aan sociale innovatieprojecten zoals het project HUB! Aan het werk, voor leerlingen uit het VSO en PRO onderwijs en Speel Open Kaart, een project over zwangerschap en werk. Allemaal projecten met impact op de maatschappij.

Voor meer informatie over sociaal ondernemen of sociaal ondernemers en merken in Nederland, kijk ook eens op www.Social-Enterprise.nl  

Heb je interesse in sociale innovatie en ondernemen of zie je in je organisatie een belangrijke maatschappelijke uitdaging die je graag wil oplossen, neem gerust even contact op, wij horen er graag meer over.

Lees meer