Duurzaamheid & Sociale Innovatie

Duurzaamheid, sociale innovatie en ondernemen

Duurzaamheid, sociale innovatie en ondernemerschap gaan heel goed hand in hand. Het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en het is echt business geworden, waar innovatiekansen liggen. Het gaat hierbij om de ontwikkeling en realisatie van nieuwe ideeën die maatschappelijke waarde creëren. Het bevind zich tussen het tradionele bedrijfsleven en maatschappelijke en de non-profitsector. Het heeft een andere relevante waarde, die zich laat uitdrukken in menselijk geluk naast waarde uitgedrukt in geld. 

Gelukkig is de maatschappij aan het veranderen. Sociaal innoveren en ondernemen heeft de laatste 10 jaar een enorme opmars gemaakt en is een domein om serieus te nemen. Door de veranderende maatschappij liggen hier veel kansen voor de toekomst, misschien ook wel voor jou!

Sociale innovatie komt vaak voort uit maatschappelijke onvrede of een probleem. Het speelt in op maatschappelijke thema’s en kansen.  We zien veel problemen in bijvoorbeeld de zorg. Sociale innovatie in de zorg is al jaren een groot probleem en een thema waar wij graag over meedenken en onze creatieve bijdrage leveren.

Naast de zorg zijn er vele andere sectoren met succesvolle voorbeelden op gebied van sociaal ondernemen zoals: AirbnbBroodfondsBrightpensioenDopperGranny’s FinestMUD JeansRoetz-Bikes, SeepjeTommy Tomato en natuurlijk Tony’s Chocolonely.

Sociale innovatie en sociaal ondernemen

Wij helpen graag mee aan een het verbeteren van de wereld door net even iets meer waarde toe te kunnen toevoegen en écht verschil te kunnen maken. Ons hart gaat dan net even wat sneller kloppen. 

Zo heeft Reinier al in 2001 het sociale tassenlabel ON A MISSION opgericht, Tassen gemaakt van gerecycled vlaggendoek door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En ook bij innovatiebureau SUNIDEE en The Creative Tribe in Amsterdam heeft hij samen met diverse bedrijven, organisaties en zelfstandige innovators gewerkt aan sociale innovatieprojecten zoals het project HUB! Aan het werk, voor leerlingen uit het VSO en PRO onderwijs en Speel Open Kaart, een project over zwangerschap en werk. Recent was Reinier nog betrokken bij het bedenken van ideeën voor de Plastic Soep Foundation via de Fama Foundation. Allemaal projecten met maatschappelijke impact. Super gaaf en waardevol!

Voor meer informatie over sociaal ondernemen of sociaal ondernemers en diverse merken en bedrijven in Nederland, kijk ook eens op Social-Enterprise.nl

Heb je interesse in sociale innovatie en ondernemen of zie je kansen of uitdagingen in je organisatie die je graag wil oplossen, neem gerust even contact op, wij horen er graag meer over.

Lees meer