Over Ons

Brainstorm Boosters

Brainstorm Boosters is een initiatief van Reinier Buijs, opgericht in 2016. Als innovator en creatief ondernemer heeft hij inmiddels honderden ideeën bedacht en op de markt geïntroduceerd in samenwerking met business partners als HEMA, Present Time en Sanoma en daarnaast vele workshops gefaciliteerd voor organisaties als Ahold/Gall&Gall, Gemeentes Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Green Business Club, Eneco, Instituut Gak, GGZ Nederland en Unicef.

Brainstorm Boosters bestaat uit een netwerk van zelfstandige professionals op het gebied van product- en conceptontwikkeling, marktonderzoek, visualisatie en marketing. Zij delen de passie voor het faciliteren en co-creatie processen, en hebben een enorme drive om te innoveren en het onmogelijke mogelijk te maken.  

* Wij zijn gepassioneerde innovators met een praktische doelgerichte instelling.

* Wij hebben honderden ideeën bedacht en gerealiseerd.

* Wij ontzorgen in het hele innovatieproces.

* Wij hebben veel ervaring met ideeontwikkeling en realisatie vanuit eigen ondernemerschap.

* Wij halen de ruwe parels in jouw organisatie naar boven en laten ze schijnen.

* Wij vinden altijd goede ideeën die passen bij de organisatie.

* Met onze positieve energie en doorzettingsvermogen bereiken we samen nieuwe successen.

Founder en innovator Reinier Buijs

Sociaal ondernemen.

Na zijn studie in 1999 aan the Design Academy Eindhoven startte hij als creatief ondernemer in Amsterdam. Reinier had een visie op sociale innovatie en duurzaam ondernemen. Hij vond dat veel bedrijfsafval heel waardevol materiaal was, waar veel nieuwe producten van gemaakt konden worden. Zo bedacht hij met bedrukt vlaggendoek diverse producten en startte zijn eigen ontwerpbureau en groothandel ImageNation in Amsterdam.

Sociale innovatie.

ImageNation specialiseerde zich in het up-cyclen van bedrijfsafval uit de drukindustrie. Tassenlabel ON A MISSION, gemaakt door mensen met een beperking, is daaruit ontstaan. Later volgden nog diverse andere sociale innovatie projecten, zoals het businessconcept ‘HUB! aan het werk!’ en het kwartetspel ‘Speel Open Kaart’ in samenwerking met innovatiebureau Sunidee en The Creative Tribe en partners als Instituut Gak en gemeente Den Haag.

Design denken -en doen!

Door zijn interesse in de zakelijke kant van creativiteit volgde hij diverse strategische marketing en new business development cursussen en combineerde deze business innovatie kennis met zijn achtergrond als designer. Design denken en design doen, loopt dan ook als een rode draad door zijn carrière. Reinier blijkt keer op keer instaat om op creatieve wijze ideeën te vertalen in onderscheidende, vernieuwende marktgerichte producten en concepten. 

Samenwerken van idee naar resultaat.

Met zijn praktische, no-nonsense instelling zorgt hij voor een vlotte implementatie, van idee naar resultaat. Met ruim twintig jaar ervaring in het bedenken, ontwikkelen en op de markt brengen van producten in samenwerking met bedrijven als HEMA, Present Time en Sanoma, is hij expert op gebied van ideegeneratie, productinnovatie en realisatie.