Vernieuwen begint bij jezelf!

In de afgelopen maanden is het fundament van Brainstorm Boosters eens even flink onder de loep genomen en aangescherpt. Dat is belangrijk en een verplichting aan jezelf. Het is eigenlijk een soort APK voor jezelf en/of je bedrijf. Je moet jezelf allerlei vragen stellen….Klopt het allemaal nog wel eigenlijk, voelt het allemaal nog goed, heb ik nog de juiste producten of klanten, wat willen mijn klanten eigenlijk, etc. Zoiets als, loopt de motor nog wel zuiver of hapert er iets. Is het een beetje olie of werken er maar 3 cilinders in plaats van 4. Dat soort zaken zijn belangrijk om af en toe even bij stil te staan.

De basis van Brainstorm Boosters en dus ook Reinier Buijs is exact hetzelfde gebleven, dat ben ik, dat zijn wij als creatieve vernieuwers. Brainstormen, ideeën bedenken, creativiteit koppelen aan organisaties en de business. Marktdenken, vooruitdenken, realiseren en doen. Wij zorgen voor een frisse wind, denken graag mee met organisaties over producten, diensten, over merken, over de business nu en de business van de toekomst en nog veel meer op het gebied van creativiteit natuurlijk. Dat doen we al jaren en blijven we doen. Wij kijken, wij zien, wij denken in kansen en mogelijkheden, soms dichtbij en soms ook wat verder weg. En ook altijd met een scherp oog voor de realiteit en praktische haalbaarheid, maar eerst echt out of the box.

Dit alles, toegepaste creativiteit op een specifieke situatie, maakt het vak ook zo uitdagend, verassend en bijzonder. Het is altijd anders en je weet nooit wat er gaat gebeuren en waar je uitkomt. Het verbinden van creativiteit met jouw organisatie en kansen en mogelijkheden specifiek voor jouw en niemand anders. Dingen die misschien al zijn en die je nog niet ziet. Ruwe parels in jouw organisatie, in de markt of bij jouw klant bijvoorbeeld. Wij zien mogelijkheden, denken in kansen en leggen verbindingen. Wij zoeken en vinden de ruwe parels en schatten in jouw organisatie, in jouw markt, bij jouw klant. Wij zien het hier en nu en kijken naar de toekomst, soms dichtbij, om de hoek en soms ook verder weg en jaren vooruit.

Even terug naar de titel van deze blog; Vernieuwen begint bij jezelf! Wat er anders en nieuw is op de website, is het verhaal van Reinier Buijs en Brainstorm Boosters. Het is nu samengevat en vooral ook beter zichtbaar gemaakt. Het geeft een goed beeld van het fundament van Brainstorm Boosters, wat wij doen en gedaan hebben, in woord en beeld. Van het bedenken van ideeën tot het realiseren ervan. Ook is er een onderverdeling in activiteiten van Brainstorm begeleiding en Denktank naar Design Thinking, Innovatie management, Sociale innovatie en de Ideeënbus.

Wij maken dingen zichtbaar, letterlijk en figuurlijk. Wij brengen ideeën tot leven en zorgen ervoor dat ideeën gerealiseerd worden. Zaken die in eerste instantie abstract zijn, worden stapje voor stapje duidelijk en tastbaar. Daarnaast blijven wij graag betrokken als innovatiepartner van idee naar resultaat en zorgen dat dromen samen gerealiseerd worden. Wij begeleiden het innovatieteam in het proces van Design Thinking, denken mee, geven advies op gebied van design, productie, haalbaarheid en schaalbaarheid, en zorgen ervoor dat hindernissen geen blokkas worden. Een avontuurlijke weg van denken en doen, vol spanning en sensatie. De weg van vernieuwing! Durf jij het aan….vernieuwen begint bij jezelf!

Dit bericht delen