Design Thinking

Design Thinking en Design Sprint

Design Thinking

In de kern draait Design Thinking om een diepgaand begrip van de mensen voor wie een product of dienst ontwikkeld wordt. Design Thinking is meer dan alleen een filosofie; het is een praktische aanpak om gestructureerd complexe vraagstukken op te lossen. Hierbij staat de gebruiker en zijn behoeften altijd centraal. Helaas gaat dit in de praktijk nog mis doordat de klant en zijn behoeften vaak verkeerd worden begrepen. Daarom bieden wij Design Thinking training en workshops aan om teams te helpen deze methode te begrijpen en toe te passen. Bij ons draait alles om klantgericht denken en ontwerpen, we passen Design Thinking toe om de juiste vragen te stellen en passende oplossingen te vinden. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van Design Sprints, een gestructureerde aanpak om in korte tijd innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Design Sprint

Een Design Sprint is een krachtige methode, gebaseerd op Design Thinking. Het doel van Design Sprints is om op de meest efficiënte manier nieuwe producten te ontwikkelen. Met Design Sprints bespaar je tijd, geld en discussie tijdens het Design Thinking proces. Binnen slechts één week doorloopt jouw team het gehele traject, van innovatief idee tot praktisch prototype. Tijdens deze intensieve week worden er diverse Design Thinking technieken toegepast om creatieve concepten uit te werken. Op de laatste dag van de Design Sprint test je al het prototype met vijf gebruikers. Zo weet je binnen slechts een paar dagen of jouw idee de moeite waard is om uit te werken. Voor bedrijven die willen investeren in hun teams, kan een Design Thinking training of workshop een flinke boost geven aan de mindset en vaardigheden van medewerkers.

Over de methode Design Thinking

Mensgericht vernieuwen

Onze benadering van Design Thinking draait volledig om de mens. We geloven sterk in het creëren van oplossingen die de behoeften en wensen van de klant centraal stellen. Met onze Design Thinking sprints en trainingen moedigen we teams aan om empathisch te denken en creatieve ideeën te genereren die écht impact hebben op gebruikers. In onze Design Thinking trainingen en workshops leren deelnemers hoe ze deze intuïtieve mensgerichte aanpak kunnen integreren in hun werk, waardoor ze in staat zijn om op een innovatieve manier om te gaan met technologie en klantbehoeften of -wensen.

Probleem definiëren

De Design Thinking methode kent geen vast protocol; het is een andere manier van denken. In eerste instantie wordt het probleem met uiterste precisie gedefinieerd om vervolgens te zoeken naar oplossingen met klantbehoeften/wensen in gedachten. Hierbij worden vaak Design Thinking-technieken ingezet om bekende uitdagingen een geheel nieuwe betekenis te geven, waardoor er ruimte ontstaat voor een benadering met frisse perspectieven en innovatieve ideeën.

Klantbehoefte is key

In de kern omarmt Design Thinking het feit dat een klantgerichte aanpak aan de basis ligt van elke succesvolle onderneming. Design thinking focust zich op het begrijpen en vervullen van diepgewortelde menselijke behoeften, in tegenstelling tot het alleen maar volgen van externe data en bewijsmateriaal. Door middel van design sprints, workshops en trainingen wordt deze aanpak geïntegreerd in de bedrijfscultuur, waardoor de klant weer centraal staat in elke beslissing en elk product dat wordt ontwikkeld.

Design Thinking is voor iedereen 

Design thinking transformeert de manier waarop organisaties producten, diensten, processen en strategieën ontwikkelen. Zelfs mensen zonder Design Thinking of een andere ontwerpgerichte training kunnen complexe problemen creatief oplossen. Design Thinking biedt iedereen toegankelijke middelen voor innovatie en verbetering binnen en buiten organisaties. Design Thinking trainingen en workshops maken creativiteit en samenwerking los, zodat iedereen kan bijdragen aan innovatie. 

Snelheid is troef in methode

Gebruik Design Thinking om de menselijke behoefte grondig te begrijpen. Gebruik Design Thinking om het probleem in een nieuw daglicht te zetten. En gebruik Design Thinking om samen in een denktank innovatieve ideeën te brainstormen. Design Sprint met je team naar de finishlijn en ontgrendel het wetenschappelijke feedbackmechanisme met Design Thinking in de race naar innovatie.

Als je meer wil weten over Design Thinking trajecten, brainstormen en andere workshops & trainingen kijk op de website van Brainstorm Boosters.

Dit bericht delen